Investera i fasadskyltar för företag och vad du behöver tänk på

Investera i fasadskyltar för företag: Vad du behöver tänka på

Som företagare vet du att en väl utformad och iögonfallande fasadskylt kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Studier har visat att kunderna är mer benägna att gå in i ett företag om det har en attraktiv fasadskylt. Företag med attraktiva skyltar har faktiskt större chans att lyckas i längden. Idag går vi igenom några av sakerna du behöver tänka på när du väljer att investera i fasadskyltar för företag!

Fasadskyltens utformning bör överensstämma med resten av ditt varumärkesmaterial

Om du är ett franchiseföretag är det särskilt viktigt att se till att din fasadskylt håller måttet. En bra fasadskylt kan bidra till att skapa ett varumärke för ditt företag och skilja dig från konkurrenterna. Det kan också hjälpa kunderna att lättare hitta ditt företag. Något som är särskilt viktigt om du ligger i ett livligt område. Med leverantörer som Alfa Neon får du hjälp redan i idéstadiet kring utformningen när du ska köpa fasadskylt.

Investera i fasadskyltar för företag: Ska vara lätt att läsa på avstånd

Förutom att vara snygg ska din fasadskylt vara lätt att läsa på avstånd. Detta är särskilt viktigt om du befinner dig i ett område med mycket gångtrafik eller på en trafikerad gata. Se till att typsnittet och storleken på bokstäverna är lämpliga för skyltens storlek. Och se till att den dessutom är lätt att se även när människor promenerar eller kör förbi. Att veta hur pass stor fasadskylten behöver vara behöver nödvändigtvis inte vara ditt personliga uppdrag, utan även här kan du få hjälp av din skyltleverantör – i alla fall när du jobbar med oss på Alfa Neon. Det kan vara svårt att få en bra och korrekt uppfattning om utan yrkeserfarenhet. Där hjälper vi mer än gärna till. På så sätt kan du känna dig trygg när du väljer att investera i fasadskyltar för företag.

Investera i fasadskyltar för företag

Fasadskylten bör installeras professionellt för hållbarhet och säkerhet

Oavsett hur bra designen på din fasadskylt är kommer den inte att se bra ut om den inte är installerad korrekt. De är större och tyngre än man kanske tänker på när de väl sitter på plats. En undermålig installation kan medföra stora säkerhetsrisker. Se till att du anlitar proffs som vet vad de gör och kan montera skylten på ett korrekt och säkert sätt. Om du väljer att arbeta med oss på Alfa Neon har vi ett team av professionella lokala installatörer som vet hur man gör jobbet!

Köpa fasadskylt: Investera hållbart och smart i rätt material för ditt klimat

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att din fasadskylt kommer att stå utomhus och utsättas för väder och vind – därför måste du se till att du använder material som är lämpliga för det lokala klimatet. Olika klimat och väderförhållanden ställer olika krav på fasadskyltens material. Dessutom kan du till exempel passa på att välja en upplyst ledskylt till din fasad om ditt företag finns på de norra breddgraderna. Belysningen kan agera både som vägvisare, mysfaktor och bidra till områdets generella upplevelse. Då gör du dessutom en insats för miljön när du väljer att investera i fasadskyltar för företag.

Välj en välrenommerad leverantör och samarbetspartner

Hur ska du veta vilket material som fungerar bäst för din fasad? Vilken typ av ljus ska lysa upp den, och hur? Hur fasadskylten ska utformas för att ge maximal nytta? Med rätt leverantör är detta inget du behöver oroa dig för. När du jobbar med oss på Alfa Neon får du en projektledare som håller dig i handen från start till klart. Vi hjälper dig med design, utformning, tillverkning, installation och underhåll!

Behöver du information om skyltning för franchiseföretag? Läs vår artikel ”Fasadskyltar för franchiseföretag: Karaktär och personlighet som känns igen” härnäst – eller läs mer om våra fasadskyltar här!