Kundcase

Volvo

Redan 1988 valde Volvo att samarbeta med en av Sveriges ledande varumärkesprofilerare när de behövde skylta och visa sitt varumärke. Sedan dess har Alfa Neon hjälpt Volvo i decennier med att tillverka och leverera skyltar till många delar av världen. Alfa Neon har fått i uppdrag att göra allt från mycket stora skyltar, pyloner och stolpskyltar till skyltmontage, installation och mindre profilering till stora delar av världen.

Galleri

Renault

Genom åren har Alfa Neon hjälpt Renault med deras varumärkesprofilering. En stor omprofilering utfördes 2014 då Alfa Neon tog helhetskonceptet, med allt från platsbesök, design, konstruktion och projektledning till installation av 145 anläggningar. Alfa Neon har vunnit en stor europeisk upphandling från Renault som innebär varumärkesprofilering och skyltning av 330 anläggningar i Skandinavien. Projektet är en spännande utmaning där Alfa Neon konstruerar, tillverkar och installerar skyltar, pyloner och många fler varumärkesbyggande produkter till kompletta anläggningar. Alla funktioner in-house medverkar i projektet såsom konstruktörer, inköpare, projektledare och operatörer.

Galleri

Kia

1999 valde Kia att samarbeta med Alfa Neon för sin varumärkesprofilering när de gjorde en storsatsning på den svenska marknaden. Sedan dess har Alfa Neon varit leverantör till Kia när de har implementerat tre nya koncept innehållande både exteriört och interiört skyltmaterial. Idag levererar Alfa Neon exteriör fasadbeklädnad till Kias fashionabla Red Cube-byggen samt skyltar, uppställningsplatser, belysning, möbler med mera.

Galleri

Tanka

Alfa Neon har varit med från början och hjälpt Tanka att utveckla sina koncept. Alfa Neon kommer att tillverka skyltningen och profileringen till alla 163 Tankastationer i Sverige. Det innefattar även undertaksbelysning.

Galleri

Würth

Butikskedjan Würth är leverantör till Alfa Neon och när de ville vara säkra på att få hållbara skyltar till sina anläggningar föll valet på Alfa Neon. Sedan 2006 samarbetar vi genom att vara en stolt leverantör av fasadskyltar, pyloner och invändiga folietexter i Sverige.

Galleri

Scania

Uppdraget med Scania kom från den exklusiva designbyrån Brand Union. Genom att hjälpa dem ta fram ett förslag på en nytänkande lösning gjorde Alfa Neon en ny skylt helt gjuten i betong med en extremt högprecisionsgjuten logotype. Dessa levererades till Scanias nybyggda democenter och till Scanias museum (Marcus Wallenberghallen). Till dessa anläggningar producerades även invändiga hänvisningsskyltar och piktogram i laserskuren akryl.

Galleri

Kinnarps

Kinnarps kom in som ny kund till Alfa Neon 2016 efter en offentlig upphandling för omställning från neonskyltar till LED-belysta skyltar på ett 40-tal kontor i Sverige.  En ny profilering pågår med utvändiga fasadskyltar.

Galleri

Löfbergs Arena

När de sydliga vindarna ligger på från Vänern sprider sig en kaffedoft över hela Karlstad. Då ishockey och kaffe ligger oss varmt om hjärtat fick vi äran av kafferosteriet Löfbergs att omprofilera vår hemmaarena med extremt stora skyltar och en ledskärm. Med platsbesök, tätt samarbete med kunden, vetskap, grafiska förslag och innovativa tekniska lösningar ser vi idag det fina resultatet då den lila glorian på arenan lyser upp Färjestad under matchtid.

Galleri

Jaguar Landrover

Jaguar Landrover identifierar sig själva genom fantastiska fasader i moderna material, byggnaderna blir en förlängning av deras varumärke. Alfa Neon står för projektering och utförande i hela Skandinavien.

Galleri

Brygguddens parkering

Med en specialdesignad fasad i aluminium och 600 rymliga parkeringsplatser är Brygguddens parkeringshus troligen Värmlands största P-hus. Alfa Neon har levererat och monterat fasaden vi kallar Dragon Skin och är ca 700 kvadratmeter till ytan.

Se en film från monteringen.

Galleri

Hede fashion outlet

Hede fashion outlet

Galleri

Glimra biltvättar AB

Vårt samarbete med Glimra började i november 2018 då vi fick i uppdrag av det då nystartade företaget att leverera en exklusiv skyltning till deras prototypanläggning. Glimra köper upp biltvättar och skapar en mycket exklusivare upplevelse när man tvättar bilen. Under 2019 har Alfa Neon varit med och utvecklat en mer kostnadseffektiv skyltning och levererat 11 st prototyper med mycket lyckat resultat. Under 2020 kommer vi att skylta om de befintliga 47 anläggningarna och med Glimras kraftiga expansion tillkommer det nya biltvättar kontinuerligt.

Galleri

Hedin Bil

Anders Hedin Invest AB Väljer att jobba med Alfa Neon AB när de uppgradera sina anläggningar med nya fasader.

Galleri