Neonskyltar på Löfbergs Arena
Wave

Neonskyltar

Neonskyltar för företag

Den klassiska neonskylten demonstrerades i modern form redan 1910 av Georges Claude på bilmässan i Paris. Sedan dess har den lyst upp många varumärken och använts världen över. Neonskylten som vi känner igen den ger en bra ljusstyrka i varierande färger och därmed sprider en skön och välkomnande känsla. Neonskylten har fått ett ökat intresse den senaste tiden och blivit en populär retro-detalj bland företag och affärsrörelser för att locka in nya kunder.

Vi skräddarsyr din skylt och tillverkar den på det mer moderna sättet med hjälp av LED-teknik. Därmed imiteras utseendet av den klassiska neonskylten på ett smart och snyggt sätt.

Neonskyltar på Tanka

Fördelar med neonskyltar

Neonskyltar har en trevlig retro-karaktär och ger därmed ett inbjudande ljussken på sitt eget speciella vis. Därför blivit mer och mer populär under senaste tiden. En av fördelarna är att du kan välja färgerna helt i symbios med din varumärkesprofil. På så sätt kan du skapa en unik skylt som syns och skapar ett intresse på långt håll. Med dagens moderna LED-neon skapar vi imitationer av den klassiska neonskylten. Du får ett resultat som ger samma känsla som neon, men din skylt får betydligt lägre energiförbrukning och längre livslängd.

Skyltar från Alfa Neon

På Alfa Neon har vi över 50 års erfarenhet och har under lång tid tillverkat neonskyltar för alla tillfällen. Du får hjälp genom hela processen från idé till färdig neonskylt på rätt plats.  

Olika typer av skyltar

Vi producerar, levererar och monterar olika typer av skyltar som passar olika typer av behov. Vad som passar bäst för dig beror på dina förutsättningar. Läs gärna om våra skyltar, fasadskyltar, ledskyltar, ljusskyltar, pyloner och stolpskyltar eller kontakta oss direkt så guidar vi dig genom hela processen.

Neonskyltar på Österbergs

Neonskyltens comeback

Neonskyltar har funnits i över hundra år och visades för första gången i Paris 1910. De ljusa, färgglada ljusen har alltid varit lockande och på senare tid har intresset för dessa retrodetaljer ökat. Företag använder neonskyltar som ett sätt att locka nya kunder med sitt unika utseende.

På vårt Alfa Neon specialiserar vi oss på att anpassa och tillverka skyltar med hjälp av modern LED-teknik. Detta gör att vi kan skapa skyltar som har samma utseende som klassiska neonskyltar utan några av nackdelarna.

LED-tekniken använder till exempel mindre energi än traditionella neonskyltar, så du kan spara på din månatliga elräkning. Dessutom är våra skyltar mer hållbara och långvariga än klassisk neon, eftersom de inte innehåller några glasrör som kan gå sönder.

Om du funderar på att lägga till en neonskylt till ditt företag, läs vidare för att lära dig mer om deras historia och hur vårt team kan hjälpa dig att skapa den perfekta skylten för dina behov.

En kort historia…

I USA började företag använda neonskyltar redan 1923 när en Packard-återförsäljare i Los Angeles belystes av en stor skylt. På 1930-talet fanns det över 2 000 företag som använde neonskyltar i hela Amerika.  

Populariteten för dessa skyltar avtog på 1970-talet i takt med att fluorescerande belysning blev vanligare, men på senare tid har intresset för dessa vintage-detaljer återuppstått. Tack vare serier som Stranger Things och It’s Always Sunny in Philadelphia, där neonskyltarna är väl synliga, tar företagen en ny titt på dessa uppmärksammade skyltar.

Retro-stil med en modern elegans

Neonskyltar för företag är en tidlös och stilren design som ger en retro känsla samtidigt som det utstrålar en modern elegans. Skyltarna är alltså ett utmärkt sätt för företag att marknadsföra sig och locka kunder till sin verksamhet. De kan användas både inomhus och utomhus – och det är lätt att skapa en skylt som passar företagets varumärkesprofil genom val av färger, teckensnitt och form.

Med dagens moderna LED-teknik är det möjligt att skapa imitationer av den klassiska neonskylten med samma känsla och utseende men med betydligt lägre energiförbrukning och en längre livslängd. På Alfa Neon har vi över 50 års erfarenhet av att tillverka skyltar för företag och vi är därmed specialiserade på att anpassa och tillverka neonskyltar med hjälp av modern LED-teknik.

Det finns flera fördelar med att använda neonskyltar för företag. En av fördelarna är att det ger ett inbjudande ljussken som skapar en unik känsla. Neonskyltar ger också en retro-känsla som gör att företaget sticker ut och blir mer lätt att komma ihåg. En annan fördel är att det är enkelt att skapa en skylt som passar företagets varumärkesprofil genom att välja rätt färger, teckensnitt och form. Neonskyltar kan alltså vara en mycket effektiv marknadsföringsstrategi eftersom den är lätt att upptäcka och lätt att komma ihåg.

Neonskylten som konstform

Det finns också en estetisk aspekt av neonskyltar som är viktigt att nämna. Neonskyltar är en konstform i sig och kan alltså ses som ett sätt att uttrycka sig på ett kreativt sätt. En väl utformad neonskylt kan vara ett konstverk som ger ett vackert och unikt ljus.

Att ha en neonskylt kan också ge en känsla av nostalgi och romantik som passar bra för vissa typer av företag. Till exempel, en bar eller en restaurang kan ha en neonskylt som utstrålar en avslappnad atmosfär och ett inbjudande ljus. En klädaffär eller en frisersalong kan ha en neonskylt som utstrålar en mer modern och trendig känsla.

Att skapa en neonskylt för företag kräver lite mer tid och planering än att skapa en vanlig skylt, men det är definitivt värt det. En skylt av denna typ kan hjälpa till att öka försäljningen genom att locka nya kunder och skapa en unik varumärkesidentitet. På Alfa Neon hjälper vi företag genom hela processen från idé till färdig neonskylt på rätt plats, vilket gör att det blir en smidig process för dig och ditt företag.

Hur vårt team kan hjälpa dig

Om du är intresserad av att lägga till en neonskylt till ditt företag kan vårt team hjälpa dig att skapa den perfekta skylten för dina behov. Vi samarbetar med dig från början till slut för att se till att din skylt blir precis som du tänkt dig. Och eftersom vi använder LED-teknik kan du vara säker på att din skylt kommer att vara långvarig och hållbar.

För att komma igång är det bara att kontakta oss och låta oss veta vilken typ av skylt du är intresserad av. Vi går igenom designprocessen och hjälper dig att välja rätt färger, storlek och former för din skylt. Dessutom hjälper vi dig med allt från tillstånd och montering, så att du inte behöver oroa dig för några detaljer. På nolltid kommer du att ha ett vackert nytt tillägg till ditt företag som garanterat kommer att vända blickar och locka nya kunder.

Kontakta oss på Alfaneon

Försäljning Skyltar

Viktoria Ganterud, +46 554 333 47

Mail
Vice VD

Försäljning Skyltar

Per-Erik Sjöqvist +46 554 333 45

Mail