Neonskyltar på Löfbergs Arena
Wave

Neonskyltar

Neonskyltar för företag

Den klassiska neonskylten demonstrerades i modern form redan 1910 av Georges Claude på bilmässan i Paris och har sedan dess lyst upp många varumärken och använts världen över. Neonskylten som vi känner igen den ger en bra ljusstyrka i varierande färger och sprider en skön och välkomnande känsla. Neonskylten har fått ett ökat intresse den senaste tiden och blivit en populär retro detalj bland företag och affärsrörelser för att locka in nya kunder.

Vi skräddarsyr din neonskylt och tillverkar den på det mer moderna sättet med hjälp av LED-teknik som på ett bra sätt imiterar utseendet av den klassiska neonskylten.

Neonskyltar på Tanka

Fördelar med neonskyltar

Neonskyltar har en retro karaktär ger ett inbjudande ljussken på ett helt annat sätt an vanliga ljusskyltar och har därför blivit mer och mer populär.

En av fördelarna är att du kan välja färgerna helt i symbios med din varumärkesprofil och skapa en unik skylt som syns och skapar ett intresse på långt håll.

Med dagens moderna LED-neon skapar vi imitationer av den klassiska neonskylten, med samma känsla fast en skylt med betydligt lägre energiförbrukning och med en längre livslängd.

Skyltar från Alfa Neon

På Alfa Neon har vi över 50 års erfarenhet och har under lång tid tillverkat neonskyltar för alla tillfällen. Du får hjälp genom hela processen från idé till färdig neonskylt på rätt plats.

Olika typer av skyltar

Vi producerar, levererar och monterar olika typer av skyltar som passar olika typer av behov. Vad som passar bäst för dig beror på dina förutsättningar.

Läs gärna om våra skyltar, fasadskyltar, ledskyltar, ljusskyltar, pyloner och stolpskyltar eller kontakta oss direkt så guidar vi dig genom hela processen.

Neonskyltar på Österbergs

Neonskyltens comeback

Neonskyltar har funnits i över hundra år och visades för första gången i Paris 1910. De ljusa, färgglada ljusen har alltid varit lockande och på senare tid har intresset för dessa retrodetaljer ökat. Företag använder neonskyltar som ett sätt att locka nya kunder med sitt unika utseende.

På vårt Alfa Neon specialiserar vi oss på att anpassa och tillverka neonskyltar med hjälp av modern LED-teknik. Detta gör att vi kan skapa skyltar som har samma utseende som klassiska neonskyltar utan några av nackdelarna.

LED-tekniken använder till exempel mindre energi än traditionella neonskyltar, så du kan spara på din månatliga elräkning. Dessutom är våra skyltar mer hållbara och långvariga än klassiska neonskyltar eftersom de inte innehåller några glasrör som kan gå sönder.

Om du funderar på att lägga till en neonskylt till ditt företag, läs vidare för att lära dig mer om deras historia och hur vårt team kan hjälpa dig att skapa den perfekta skylten för dina behov.

En kort historia om neonskyltar

I USA började företag använda neonskyltar redan 1923 när en Packard-återförsäljare i Los Angeles belystes av en stor neonskylt. På 1930-talet fanns det över 2 000 företag som använde neonskyltar i hela Amerika.  

Populariteten för neonskyltar avtog på 1970-talet i takt med att fluorescerande belysning blev vanligare, men på senare tid har intresset för dessa vintage-detaljer återuppstått. Tack vare serier som Stranger Things och It’s Always Sunny in Philadelphia, där neonskyltarna är väl synliga, tar företagen en ny titt på dessa uppmärksammade skyltar.

Hur vårt team kan hjälpa dig

Om du är intresserad av att lägga till en neonskylt till ditt företag kan vårt team hjälpa dig att skapa den perfekta skylten för dina behov. Vi samarbetar med dig från början till slut för att se till att din skylt blir precis som du tänkt dig. Och eftersom vi använder LED-teknik kan du vara säker på att din skylt kommer att vara långvarig och hållbar.

För att komma igång är det bara att kontakta oss och låta oss veta vilken typ av skylt du är intresserad av. Vi går igenom designprocessen och hjälper dig att välja rätt färger, storlek och former för din skylt. Dessutom hjälper vi dig med allt från tillstånd och montering, så att du inte behöver oroa dig för några detaljer. På nolltid kommer du att ha ett vackert nytt tillägg till ditt företag som garanterat kommer att vända blickar och locka nya kunder.

Kontakta oss på Alfaneon

Försäljning Skyltar

Viktoria Ganterud, +46 554 333 47

Mail

Försäljning Skyltar

Per-Erik Sjöqvist +46 554 333 45

Mail